Stutterheim / John Sterner

Alexander Stutterheim är grundare och creative director för välkända varumärket Stutterheim raincoats och uppstickaren John Sterner. I butiken i MOOD - ett "melankoliskt vardagsrum" - förenas de båda varumärkena i ett urval av Alexanders favoriter. 

Stutterheim - Swedish Melancholy at it's driest 
Alexander hittade sin morfars gamla regnrock i en lada på släktgården i Stockholms skärgård strax efter morfaderns bortgång. Den första regnrocken från Stutterheim handsyddes i Borås, inspirerad av denna klassiska fiskarrock - och såldes vid Alexanders köksbord på Södermalm för 10 år sedan. Sedan dess har designen och varumärket utvecklats och spridits världen över. Med över 1000 återförsäljare och designsamarbeten med bla Jay Z och Marc Jacobs genomsyrar den stilsäkra svenska melankolin fortfarande känslan i de handsydda rockarna. 

John Sterner - Swedish Knitology 
John Sterner har växt fram långsamt. Med sin bas på Öland har material och känsla fått välja takt och ton. Det ekologiska lyxmärket presenterar bla handstickade koftor och tröjor i Ölandsull, plädar, mössor och halsdukar. 

Efterfrågan på John Sterner växer hela tiden. Jag gissar att det sker i takt med att allt fler funderar kring vad de handlar och varför. Det kan aldrig bli utslitet att tänka hållbart, säger Alexander. 


Läs mer om John Sterner på hemsida och instagram

Du hittar Stutterheim / John Sterner på plan 3 i MOOD Stockholm.

Öppettider
Måndag-fredag: 11-19
Lördag: 11-17
Söndag: 11-17