SUSTAINABLE POP-UP STORE

SUSTAINABLE POP-UP STORE är butiken där vi har samlat sju svenska varumärken som alla arbetar mot en bättre planet. Butiken innehåller en kul mix av hållbart mode, hemtextil, ekologisk klädvård och smycken - en inspirerande plats för både henne och honom. 

Samtliga varumärken ägs och drivs av svenska entreprenörer som alla har gemensamt att de arbetar med hållbara arbetssätt och värderingar i sina bolag. Här kommer även arrangeras roliga event under vilka du kan utbildas inom ämnet. En inspirationshubb helt enkelt!

Pop up:en har öppet på plan 3 i MOOD Stockholm vid rulltrapporna, mellan den 7 maj tom. 2 juli. 

Varumärken

The_Wiman
Tillverkar tidlösa plagg i minimalistisk design. Samtliga plagg är gjorda i 100% certifierad Tencel Lyocell, en naturfiber som framställs av skogsråvara från certifierat skogsbruk. Har även second hand och en up-cykeled kollektioner.

Swedish Stockings
Swedish Stockings grundades med visionen att förändra dagens ohållbara tillverkning av strumpbyxor. Missionen är attpåverka, influera, och inspirera till en mer hållbar produktion världen över. 

AMIK Studio
AMIK Studio tillverkar hållbara aftonklänningar och föddes ur en frustration på grund av världens överkonsumtion. Tillverkas i Italien med återvunna tyger från bl.a. Gucci, MaxMara och Valentino.

Clean by Sweden & Tvättarket
Tvättarket är ett innovativt och miljövänligt sätt att tvätta på. Ett ark är färdigdoserat och innehåller både tvättmedel, sköljmedel och  fläckborttagningsmedel. Ett nytt sätt att tvätta där du slipper dosera, släpa och ha stora otympliga plastförpackningar framme. 

By Linen
By Linens vision är att skapa välgjorda och användbara linneprodukter av bästa kvalitet, designade för att användas och älskas under en lång tid framöver. 

It's our Century 
It's Our Century skapar återvunna kashmirtröjor för män och kvinnor. (Re)made i Italien i de finaste av tyger. 

Juniper
Juniper tillverkar sängkläder och handdukar av högsta kvalitet med lyxig hotellkänsla. Alla deras produkter är veganska och hållbarhet är kärnan i allt som dem gör. 

19NO5
Företaget må vara ungt men historien började för mer än ett sekel sedan. Historian bakom 19NO5 börjar med ett par örhängen som Emelie Jurhagen, grundaren bakom 19NO5 ärvde från sin gammelmormor Margit...