12 november invigs Stockholmsjul

Snart tänds ljusbelysningen på flera platser i Stockholms innerstad – däribland Malmskillnadsgatan, Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan. Den 12 november kan du uppleva hur vår huvudstad plötsligt blir lite ljusare igen. 

På lördag den 12 november kl.15.00 invigs Stockholmsjul i Kungsträdgården. En årlig och uppskattad tradition där många samlas för att välkomna julen till Stockholm City.

För första gången sedan 2019 sker en live-invigning på stora scenen i Kungsträdgården. Det blir invigningstal och härlig julmusik som sätter stämningen. Programmet börjar kl.15.00 och vid kl.15.30 tänds julbelysningen samtidigt på över 40 centrala gator och torg i Stockholm. Vi välkomnar alla att fira in Stockholmsjul tillsammans med oss. 

Information om Stockholmsjul
Initiativet #Stockholmsjul startades 2011 i syfte att göra Stockholm till en självklar och attraktiv juldestination. Med målet att fylla Stockholm med värme och ljus har ett antal fastighetsägare, City i Samverkan och Stockholms Stad gått ihop för att bidra. Idag är det ett av Europas mest sammanhållna julbelysningsprojekt med över 40 dekorerade gator och torg.

Årets julbelysning är tänd från 12 november fram till tjugondag Knut. Med hänsyn till rådande omständigheter kommer julbelysningen begränsas något genom att vara släckt nattetid vardagar vilket ger en 30-procentig energibesparing. Julbelysningen är mycket viktig för besökarnas trivsel och trygghetsupplevelse i Stockholm City. 

Precis som tidigare år finns en karta över gator och torg med julbelysning och dekorationer. Kartan är för de som vill uppleva och njuta av Stockholmsjul och finns att hämta på en rad olika platser i Stockholm City samt på hemsidan stockholmsjul.se.

Publicerad: