6 detaljer som förgyller hemmet

Är du på ständig jakt efter den där detaljen som får hemmet att kännas komplett? Som lyfter rummet till nästa nivå? Vi har pratat med inredningsbutiken Svenssons i Lammhult som valt ut några fina favoriter från sortimentet i MOOD Stockholm.

Den stilrena, munblåsta vasen ”Drummel” kommer från vårt egna varumärke 1898. Vasen passar perfekt för vårens tulpaner och andra snittblommor som förgyller din vardag. ”Drummel” finns i två storlekar och kostar 599 kr respektive 1495 kr. 

Krukan ”Mist” är från DBKDs samarbete med designern Sasa Antic och kommer i olika storlerkar och färger. ”Pistachio” är en av vårens trendfärger och ett givet val för dig som vill gärna piggar upp ett rum med lite färg. Krukorna kostar från 399 kr.

En pläd från Stackelbergs är ett genuint hantverk med handgjorda fransar och hög kvalitet rakt igenom. De tillverkas i Sydafrika hos en av världens främsta producenter av mohairplädar och enligt gammal hantverkstradition för att uppnå absolut bästa kvalitet. Den mjuka pläden från Stackelbers blir din för 1595 kr.

Torplyktans doftljus och doftspridare har upplyftande dofter som passar alla hem och årstider. Ljusen är handstöpta i Stockholm och gjorda av naturligt sojavax och burkarna av återvunnet glas. Dessutom kommer de med lock och kan därför användas till annat när ljuset brunnit slut. Ljusen kostar 229 kr och doftspridare 349 kr. Torplyktans produkter är också perfekta gå-bort-presenter.

Tändstickor från svenska Eldstickan är en snygg detalj som du, till skillnad från andra märken, absolut kan lämna framme bredvid favoritdoftljuset. Du kan dessutom köpa refill till din glasbehållare – smart både ekonomiskt och miljömässigt. Stickorna kostar 95 kr och finns i flera olika färger, vilken blir din favorit?

Skulpturer blir bara mer och mer trendigt. ”Knot” från danska varumärket Hay är glas som tvinnats ihop till en knut. Använd skulpturen som en brevtyngd eller låt den få stå i centrum på ett eget hyllplan. “Knot” finns i flera färger och storlekar. Den gula i storlek medium får följa med hem till dig för 319 kr.

Publicerad: