Alexander Stutterheim öppnar Swedish Poetry Slow Store

Med ekotänk, hantverk och giftfria material i fokus - nu har Swedish Poetry Slow Store öppnat hos i MOOD Stockholm.

Swedish Poetry är ett ekolyxmärke grundat av Alexander Stutterheim där man inte jobbar inte med säsongskollektioner, utan med klassiska plagg i högsta kvalitet. En ytterplaggserie sys on demand av syfabriken Textmaskineriet av vaxad ekobomull från British Millerain, en tjocktröja handstickas av ull från Öland och de svarta selvege jeansen på vintagemaskiner i en liten jeansfabrik, också den på Öland. De flesta plaggen i kollektionen är numrerade och signerade av sömmerskan eller stickerska.

I butiken i MOOD ska varumärkets berättelse ska få plats, där men inte bara får möta produkten, utan också filosofin och produktionen bakom. Hit är alla välkomna för en stunds kontemplation i city- och jobbstressen, läsa en bok, ta en kaffe och framförallt prata slow fashion, hantverk, föråldrad bransch samt förstås; få en närmare inblick i kollektionen och hur den är framtagen. 

I butiken finner man även även Alexander Stutterheims mer personliga projekt; handgjorda glasurnor, målningar och fotografier. 

Varmt välkommen förbi butiken på plan 3, intill rulltrapporna. 

Publicerad: