Ansiktsvård i 3 enkla steg

Ansiktsvård är alltid en bra idé, men det kan bli något som hamnar i kläm när tiden inte riktigt räcker till. Här tipsar Lynda från Lyko om tre grundläggande steg som ger goda resultat för din hy när vardagen blir stressig. 

Ansiktstvätt

Oavsett om du haft en lång dag på stan eller en mysig dag hemma har du och din hy utsatts för påfrestningar. Därför är det viktigt att du alltid börjar din hudvårdsrutin med att rengöra ansiktet.

Den milt parfymerade  LYKO Daily Face Wash (99 kr) är en gel som löddrar ordentligt och passar de allra flesta hudtyperna. För dig med mer känslig och torr hud rekommenderar Lynda Maria Åkerberg Olive Cleansing (229 kr). Det är en rengöringscreme med olivolja, fri från tvål och syntetiska tensider. I pumpflaskan till höger ser du Babor Cleansing Gel & Tonic 2-in-1 (205 kr) som har både oljefri rengöringsgel och ansiktsvatten. Den passar dig som upplever din hy som fet eller kombinerad. Dessutom funkar den också bra som after shave eftersom den ger en kylande effekt på huden. 

Serum

Små droppar kan göra stor skillnad. Innan dagkrämen lägger du två till tre droppar serum som kommer att aktivera din hy från djupet och göra din hud härligt återfuktad.

The Ordinary ”Buffet” + Copper Peptides 1% (389 kr) är ett aktivt serum som bland annat innehåller kopparpeptider som minskar tecken på fina linjer. Babor Essential Care Moisture Serum (250 kr) är en riktig fuktbomb som samtidigt är snäll mot hyn. Lynda själv säger att ”alla behöver fukt och den här produkten passar alla, även dig med känslig hud”. Hon rekommenderar också Maria Åkerberg Serum Antirouge (249 kr) som är ett stärkande serum för dig som har problem med rodnad. 

Ansiktskräm 

Sätt kronan på verket och skydda dig med en återfuktande ansiktskräm som passar för just dig. Lynda tipsar om tre olika krämer från ung till mogen.

Den veganska dagkrämen The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA (69 kr) skyddar din hy och passar bra till alla hudtyper. Om du är ny i hudvårdsvärlden är det här en bra början. Babor Essential Care Pure Cream Intense (250 kr) kommer i tubformat och är enkel att ha med sig on-the-go. Den lätta krämen fungerar fint för alla hudtyper men extra bra på dig med oljig hy eller hy som lätt får orenheter. Filorga Time Filler (745 kr) är speciellt utformad för mogen hy. Krämen är väldigt dryg, så du behöver bara applicera en liten mängd – gärna både morgon och kväll. 

Bonustips

Lynda avslöjar ett av hennes egna små guldkorn – Peter Thomas Roth Oilless Oil (429 kr). Den lyxiga oljan kan användas när du har riktigt bråttom och behöver återfukta huden snabbt. Den lätta formulan kan användas istället för serum och dagkräm. Den är lätt, klar och luktfri. Som Lynda själv säger “den gör rubbet och stubbet”. 

Publicerad: