Den perfekta alla hjärtans dag-presenten

Att det ska vara så svårt. Jag strosar runt i MOOD Stockholm och klämmer, känner, luktar och tänker. Bland alla fina saker som finns att köpa vill jag verkligen ha den perfekta alla hjärtans dag-presenten.

Min favoritstund på dagen är när jag kliver in på Starbucks i MOOD Stockholm. Vi är ett gäng stammisar som har utsett detta till vårt kontor, och jag känner igen flera av de som sitter och knattrar på sina datorer. Jag beställer min vanliga havrelatte och en blåbärsmuffin och sjunker ner i fåtöljen jag inofficiellt utsett till min egen. Mobilen plingar till, ett sms. ”Visst ses vi som planerat på Boquerian ikväll? Ville inte väcka dig imorse, du sov så sött. Glad Alla Hjärtans dag! Puss.” Hjälp. Jag hade faktiskt helt glömt. Jag som inte ens har köpt present än!

Butikerna i gallerian börjar långsamt vakna till liv, ena gallret åker upp efter det andra och expediterna pysslar omsorgsfullt bland prylar och kläder, produkter och presentaskar. Jag är nog inte ensam om att vara ute i sista stund med alla hjärtans dag-presenten. Plötsligt kommer jag på att jag ju har en tid inbokad på The Hair Bar, och skyndar iväg med latten i högsta hugg för att bli omhändertagen. 

Det doftar av parfym, steamers och förväntan i de mysiga lokalerna där jag strosar runt efter min behandling. Det är verkligen en speciell plats det här. Loungemusiken, den dämpade belysningen och den genuina interiören inger en känsla av lugn fastän jag egentligen är stressad över presenten jag måste köpa. Att kliva in här är som att kliva in i en oas, axlarna sjunker ner och folk verkar pusta ut när de kommer in, precis som jag. På MOOD Details spanar jag på ett par solglasögon, men har han inte redan ett par som han gillar? Ville han inte ha det där kitet från Rituals förresten?

När lunchtimmen närmar sig blir ljudnivån högre, och sorlet från restaurangerna påminner min kurrande mage om att jag bestämt träff med Louise. Jag lämnar Rituals där jag stått och fått händerna mjukt skrubbade och möter upp henne. Vi äter på EAT Market och Louise väller ur sig förslag på vad jag borde köpa i present, men jag känner mig fortfarande osäker. Bland alla fina saker som finns att köpa vill jag verkligen hitta den perfekta presenten. 

På eftermiddagen har sorlet dämpats och butikerna är fyllda med människor som känner, klämmer och handlar. Jag lyckas på något underligt sätt bara hitta grejer jag själv vill ha. Med händerna tyngda av påsar springer jag iväg på mitt eftermiddagspass på Friskis & Svettis, som ligger i gallerian. Jag hinner fundera lite under träningen, tänker jag. Efter passet sitter jag länge och myser i bastun, passar på att göra mig fin inför dejten som närmar sig. Just som jag drar igen dragkedjan på väskan slår det mig. Såklart! 

Jag springer till Svenssons i Lammhult och hoppas på att den finns kvar. Att jag inte kom på tidigare hur länge vi pratat om den där nya lampan – jag slår till! När jag skyndar mig ut med sikte på Boqueria krockar jag in i någon och vi båda tappar det vi håller i händerna. Två identiska paket ligger på marken, och när jag tittar upp får jag syn på ett bekant ansikte. Vi skrattar och kysser varandra, famlar lite med vems paket som var vems och går gemensamt till Boqueria där vi beställer pintxos och dryck. När vi äntligen byter presenter inser vi att vi lyckats köpa exakt samma sak till varandra! Det blev verkligen den perfekta alla hjärtans dag-presenten.

Publicerad: