Fem platser att besöka i Paris

Just nu har vi tagit Paris in till MOOD. Men du kanske är in the MOOD för en resa till Paris? Då ska du kolla in våra fem bästa tips på vad du kan göra nästa gång du besöker den franska huvudstaden här:

Parc des Buttes-Chaumont

Parc des Buttes-ChaumontBild: Lombana / Wikimedia

1 Rue Botzaris, 75019 Paris
Tröttnat på Tuilerierna? Ta dig till den nordligare delen av Paris och besök den fantastiskt fina parken Buttes-Chaumont! Parken har funnits sedan slutet på 1800-talet och är den 5:e största i Paris.
I parken finns Temple de la Sibylle (syns på bilden) där du kan njuta av utsikten av Paris från ett annat perspektiv än många andra mer välbesökta turistattraktioner.
Om du vill motionera på semestern är Buttes-Chaumont den perfekta platsen att ta ett –eller flera – löpvarv i.


Promenade Plantée / Coulée verte René-Dumont

Promenade PlanteeBild: Roman Suzuki / Wikimedia

1 Coulée verte René-Dumont, 75012 Paris
Kanske har du hört talas om “The High Line” i New York? Promenade Plantée är Paris motsvarighet, som faktiskt till och med kom först. Byggd på en gammal järnväg löper den 4,7 km långa parken från Bastille och österut. Här är perfekt att strosa när du behöver en paus från storstadsbruset.

Palais de Tokyo

Palais de TokyoBild: Guilhem Vellut / Wikimedia

13 Avenue du Président Wilson, 75116 Paris
Paris moderna museum Palais de Tokyo byggdes inför världsutställningen i Paris 1937 och är Europas största museum för modern konst. De uppdaterar ofta med nya utställningar, både från Frankrike och andra delar av världen och har även olika aktiviteter för barn. Missa inte muséets restauranger som inte bara är snygga utan även erbjuder riktigt bra mat!

Canal St-Martin

Canal St-Martin
Bild: Tonio Vega / Flickr

1 Quai de Jemmapes, 75010 Paris
Skippa folkmyllret i Marais och ta en promenad längs Canal St-Martin istället. Om vädret är varmt flockas fransmännen vid kanalen och det kan till och med vara svårt att hitta en sittplats!
Stanna till vid ett av våra favoritställen La Marine för att äta och dricka något gott.


Rue Montorgueil

Rue Montorgueil
Bild: Andrew H / Wikimedia

Rue Montorgueil, 75001 Paris
Det här är en av Paris absolut bästa gator om du vill vila benen, njuta av ett glas och spana på folk i en timme eller två. Den lilla gatan i det första arrondissementet är fylld av uteserveringar och delikatessbutiker, så passa på att köpa med dig lite godsaker hem när du ändå är där.

 

Publicerad: