Så klär du dig festfint – avslappnat

Är du bjuden på fest men osäker på hur du ska klä dig? Vår Personal Shopper Ariane har tagit fram tips på plagg som är perfekta för den lite mer avslappnade tillställningen.

Damer

En omlottklänning passar de allra flesta och just nu är det dessutom väldigt trendigt. Välj längd och material beroende på festens dresscode. Satsa på en längre modell vid finare tillställningar och gärna i ett lite glansigt material, som den här från Samsøe & Samsøe. Svep plagget om dig och vips är du redo för sommarens alla galej.

Herrar

Alla bör ha en linneskjorta i sin garderob. Det är ett perfekt plagg som både kan kännas casual eller riktigt festfint, beroende på hur du väljer att styla det. Stoppa in skjortan för ett mer dressat intryck eller lämna den utanför när du vill vara mer avslappnad. Köp ”Air Clean Shirt” från Hope hos STHLM BLVD.
För att få till den lite mer dressade stilen, matcha skjortan med ett par finare byxor – exempelvis med de här chinosen från Scotch & Soda. Just dessa är en tightare modell, men det funkar lika bra med lite vidare modeller om du känner dig mer bekväm i det.

Publicerad: