Så klär du dig till sommarens finaste fester

Det är något magiskt med att klä upp sig för sommarens fester. Vår egna personal shopper Ariane tipsar om snygga outfits och om hur du ska tänka kring klädseln till sommarens lite mer formella tillställningar.

Formella festkläder behöver inte alltid innebära långklänning. Bär en fin topp med en matchande kjol under och få till en elegant helhet istället. Ta det här setet från Valerie som exempel; den mjuka skimrande toppen Obey kompletteras alldeles utmärkt av den lite mer matta mönstrade långkjolen Check. Blir det för enfärgat för din smak går det alldeles utmärkt att utsmycka klädseln med ett bälte i midjan.

Det är aldrig fel att ha en eller två kostymer hängandes i garderoben. Satsa på antingen en grå, blå eller svart – passar både till klädkoden kavaj och mörk kostym. Här har vi valt en superstilig och enkel grå kostym från J. Harvest & Frost, som passande nog heter Classic. Matcha kostymen med en enklare bomullsskjorta. Ju ljusare skjorta desto mer formell blir din outfit. Lägg till en diskret mönstrad slips för att få till en elegant helhet. Finns det utrymme för lite personlighet? Fäst en festlig liten pin på slaget – ett bra sätt att matcha sällskapet.

Publicerad: