Holy Greens: mot en mer hållbar värld

Det är svårt att undgå hur populärt Holy Greens i MOOD Stockholm är under lunchruschen. Den populära salladsbarskedjan har onekligen något som efterfrågats länge och fortsätter att vara populärt: nyttiga och hållbara sallader med råvaror av hög kvalitet. Vi har pratat med Hille Bergell och Jenny Kapell från Holy Greens som berättar mer om Holy Greens historia.

Varför tror ni att Holy Greens har blivit så populärt?

Hille: För att det finns en stor efterfrågan i Stockholm att äta hälsosam och hållbar mat, samt att den ska vara lättillgänglig till ett rimligt pris. Salladerna görs vid beställning och på det sättet säkerställer vi hög kvalitet. 

Det är högt tryck i restaurangen varje dag vid lunch. Hur länge har det varit så?

H: Det har varit så sedan vi öppnade i MOOD Stockholm hösten 2016. Därför valde vi att öppna fler restauranger i Stockholm då vi ser en stor efterfrågan i Stockholm att äta nyttigt och hållbart. Vi har en app där våra kunder kan förbeställa maten, hämta den på plats och därmed slippa stå i kö. En viktig del av kundupplevelsen även är att få se sin sallad tillagas på plats med ingredienser som hela tiden fylls på och byts ut.

Berätta om er story, hur startades ni?

H: Vår grundare David jobbade först som jurist på en advokatbyrå i Stockholm. Han började träna på luncherna för att få paus från vardagen och hade då svårt att hitta nyttiga sallader till rimliga priser. Long story short så började han snart jobba inom sälj där han på ett möte träffade restauratören Nebo som David sedan startade Holy Greens med år 2013 i Helsingborg.

Hur har Holy Greens utvecklats sedan starten?

Jenny: Vi har utvecklats i takt med omvärlden. Idag kan vi till exempel ha bestick i biologiskt nedbrytningsbar termoplast som är tillverkad av majsstärkelse, något vi inte hade när vi grundades. 

H: Även våra plastlock är 100% komposterbara. 

J: Våra råvaror är mestadels ekologiska och vi har idag övervägande närodlad mat. Vi ett samarbete med Bjärefågel som är klimatcertifierad och helt fri från antibiotika. Eftersom vi har ökat i volym så har vi också kunnat hitta en mer hållbar lösning hos våra producenter. 

H: Även våra transporter är miljömässiga. Allt från tåg och cykelbud till närproducerat foder till djuren.

J: Och självklart har vi inga konserveringsmedel i vår mat. Färsk och nyproducerad mat är godare och framförallt nyttigare.

Välkomna till Holy Greens på plan 1 i MOOD Stockholm. Tips! Slipp kön genom att beställa din sallad online här eller via deras app till Android eller iOS.

Publicerad: