Inredning som håller i längden

#inspoSTHLM beskriver sig själva som en hub där grundfilosofin är hållbarhet och att främja människor och miljö genom att inspirera sina besökare till kreativitet och alternativ handel. Vi har träffat Anna Takahashi, en av grundarna till #inspoSTHLM, för att fråga om hållbara inredningstips.

Hur lyckas man med att blanda gammalt och nytt när man inreder, men ändå få det att kännas modernt?

Genom att inte vara rädd för att tänka utanför boxen och att sluta bry sig om trender. Låt ett skrivbord vara ett matbord eller häng en cool ryamatta på väggen! Är den gamla bokhyllan vinglig, ja då kan man såga av benen och det blir en helt ny möbel. 

Vilka inredningstrender ser ni komma under 2020? 

Vi pratar aldrig om trender, vi pratar om stil. Personlighet är alltid inne! Var dig själv – alla andra är redan upptagna.

Finns det någon speciell produkt hos er som är väldigt populär just nu?

Just nu säljer vi väldigt mycket av våra äkta 70-talssmycken. Våra kunder kommer ofta in för att de vet att vi har udda och unika grejer. Det handlas mycket födelsedags, inflyttnings och bröllopspresenter hos oss. 

Förutom vintage inredning kan man också hitta hållbart nyproducerade produkter hos er – vad menas med det?

Det är företag som oavsett bransch har koll på sin produktionskedja. Allt från fibrer, till miljöpåverkan och att de som jobbar med produktionen har en schysst lön och arbetsmiljö. 

Har ni några tips på Instagram-konton att följa för att inspireras till mer hållbar inredning?

Ja! Självklart borde du följa @insposthlm_mood som är vårt egna konto, men även @vintish_market och @montebellomobler är konton vi gillar och inspireras av.

Publicerad: