Jakobsbergsgatan blir färgstark sommargågata

Jakobsbergsgatan i Stockholm City har utsetts till en sommargågata av Levande Stockholm i ett samarbete med AMF Fastigheter och bildar ett långt sammanhållet gångstråk tillsammans med Malmskillnadsgatan. Från maj till och med september är Jakobsbergsgatan smyckad med färgglada bänkar och grönskande växtlådor som tillsammans med de många uteserveringarna skapar en skön oas mitt i City. 

Jakobsbergsgatan är en del av Moodkvarteret som ägs av AMF Fastigheter. Jakobsbergsgatan, som förbinder Sveavägen med Stureplan, var tidigare en anonym plats och har under senare år utvecklats till ett populärt gångstråk året runt. Ett säkert vårtecken är när den linspända dekoren – helt ny för i år – sätts upp mellan husfasaderna i slutet av april och sätter färg på gatan.

- Vi vill bidra till ett stadsliv som ökar stadens attraktionskraft och människors välmående. Genom satsningen på Jakobsbergsgatan som sommargågata skapar vi en inspirerande, urban miljö som känns trygg och lockar besökare, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef på AMF Fastigheter. 

Konceptet Levande Stockholm syftar till att levandegöra stadens offentliga rum genom att skapa trivsamma utemiljöer och ett attraktivt stadsliv. Den 9 maj invigdes årets sommarplatser på Malmskillnadsgatan av trafikborgarrådet Daniel Helldén.

Under sensommaren kommer besökare kunna få ta del av fler upplevelser på Jakobsbergsgatan i samband med konstfestivalen Wallstreet Stockholm. 

Läs mer om Levande Stockholm: Sommarplatser - Upplev Stockholm

Läs mer om Wallstreet Stockholm: Wallstreet Stockholm

Publicerad: