Nu öppnar ChouChou – En ny växtbaserad destination för matälskare

Den 10 december är det premiär för ett innovativt och efterlängtat matkoncept i MOOD Stockholm. Då slår restaurang ChouChou upp dörrarna med ambitionen att servera växtbaserad mat i absolut toppklass. Restaurangsatsningen är unik i sitt slag och blir ett ypperligt tillskott till handelsplatsens redan väletablerade krogutbud.

Det är sedan tidigare känt att Stockholm kommer få en ny växtbaserad oas med mat och dryck i världsklass i MOOD Stockholm. Med kända profiler såsom Robert Hållstrand, Sasha Zacharias, Klara Lindahl Nord, Salvatore Scappini och Gustav Johansson (@javligtgott) anslutna till satsningen, ska restaurang ChouChou flirta med veganerna och positivt överraska de mest inbitna köttätarna. Med en meny som består av allt ifrån växtbaserade versioner av Boef Bourguignon och Cacio E Pepe till en klassisk köttbulletallrik, likväl som en gedigen vin- och drinklista, ska ChouChou gå i bräschen för växtbaserad matutveckling och visa att det går att erbjuda en helt vegansk meny i toppklass.

På ChouChou äter man växtbaserad mat helt utan att kompromissa på upplevelsen. Vår vision är att bli ett nav för växtbaserad matutveckling i Sverige och vi ser så mycket fram emot att välkomna alla gäster, oavsett hur van man är vid att äta växtbaserat till vardags. Utöver maten kommer vi även att ha en grym drinklista med riktigt bra naturvin och cocktails. Vi är övertygade om att alla kommer att älska vår meny och har stora planer att växa med fler restauranger i framtiden, säger Gustav Johansson, kulinarisk ledare på ChouChou.

I arbetet med menyn har ChouChou scoutat världens bästa råvaruleverantörer inom växtbaserade nyheter. Allt ifrån cashewnötskött, till växtbaserade tonfisken Hooked och veganska ostar från Stockeld kommer att ta plats för att ge besökare möjlighet att äta 100% växtbaserat utan att sakna något i matupplevelsen.

MOOD Stockholm samlar redan idag flera av Stockholms mest älskade destinationer för mat och dryck, att ChouChou nu öppnar känns som en perfekt matchning med våra medvetna och nyfikna besökare. Vi ser fram emot att få välkomna ytterligare en unik kulinarisk och social destination mitt i MOOD Stockholm, säger Cecilia Åkesson, centrumchef MOOD Stockholm.

ChouChou öppnar officiellt den 10 december men smygöppnar redan den 8 december. ChouChou kommer att husera på våning tre i MOOD Stockholm och hålla öppet från morgon till sen kväll. Restaurangen kommer att erbjuda a la carte men även servera en buffé som likt en lyxig hotellfrukost ger besökare chans att testa flera av rätterna vid samma tillfälle. Till vår/sommar 2022 öppnar ChouChou även upp på terrassen intill restaurangen med plats för härligt umgänge kring mat och dryck utomhus.

Öppettider:
Måndagar: kl. 10–23
Tis-lör: kl. 10–01
Sön: kl. 10–17

Urval ur menyn, samtliga är växtbaserade versioner av älskade maträtter.

Från buffémenyn:

  • Boeuf Bourguignon
  • Viltgryta med svartkål
  • Klassisk lasagne
  • Indisk spenatgryta med belugalinser
  • Ceasarsallad
  • Rostad rödbetssallad med Stockeld
  • Skagenröra
  • Toonishröra

Från À La Carte-menyn:

  • Bistroburgare
  • Tångcaviarpizza
  • Carpacciopizza
  • Cacio E Pepe
  • Köttbulletallrik

Begreppslista – har du koll på dessa växtbaserade begrepp?

  • Cashewnötskött – en restprodukt från produktion av cashewnötter som kan användas som substitut till kött i allt ifrån wok till grytor.
  • Näringsjäst – kan användas istället för parmesan eller annan ost för att få till den där umamiga smaken. Har högt proteininnehåll och berikar maten med vitamin B och zink.
  • Agar Agar – veganskt gelatin som är perfekt till bakning.
  • Kikärtsspad – används till bakverk eller för att exempelvis få det perfekta skummet på drinken, som substitut till ägg.
  • Toonish – växtbaserad tonfisk gjord på soja- och veteprotein samt solrosolja och alger som ger en fin fisksmak.
  • Stockeld Chunk – vegansk ost som är gjord på fermenterade ärtor och åkerbönor som smakar likt fetaost.

Publicerad: