Nu öppnar Stutterheim / John Sterner

Alexander Stutterheim har på kort tid blivit en starkt lysande stjärna på den svenska modehimlen och hans design har i 10 års tid gett uttryck för en skandinavisk, stilsäker melankoli. Nu öppnar den internationellt etablerade designern en fysisk butik hos oss i MOOD Stockholm. Butiken Stutterheim/John Sterner blir den andra i sitt slag och den första i Stockholm att erbjuda John Sterners handstickade ekologiska tröjor och plädar i Ölandsull. 

Stutterheim är designern från Småland vars handgjorda regnrockar har erövrat världen på knappt tio år. Han har samarbetat med kända stilikoner som Rolling Stones, Marc Jacobs och Jay Z och under senare år även startat det ekologiska premiummärket John Sterner — ett märke som långsamt växt fram på Öland, och som låter material och känsla styra expansionstakten. I butiken hos oss i MOOD Stockholm förenas de båda varumärkena i ett urval av Alexanders favoriter. 

Den nya butiken som öppnar den 5e oktober rymmer allt från regnrockar till ekologiska tröjor och plädar av Ölandsull, men även Stutterheims personliga fotoprojekt i vilket han experimenterat med att förstora polaroidbilder från både Öland och Stockholm. Fokus kommer ligga på kvalité och slow fashion. Även andra, ännu hemliga, samarbeten kommer att finnas i butiken. 

Du hittar butiken Stutterheim / John Sterner på plan 3 i MOOD Stockholm.

Publicerad: