Här finns Paris bästa shopping

Vi älskar Paris för dess fantastiska mix av shopping. Här strosar vi fram längs med de kullerstensbeklädda gatorna och njuter av varje skyltfönster, klädesplagg och pryl vi fyndar. I den här artikeln tipsar vi om allt från varuhus och större kedjor till marknader, vintage och mindre dyrgripar. Med andra ord, följer du våra rekommendationer från gathörn till gathörn finns en stor chans att du kommer hem ett antal klenoder rikare!

 

Rue Vieille du Temple

Rue Vielle Du TempleBild: Mbzt / Wikimedia Commons

Rue Vieille du Temple är en lång gata som sträcker sig ända från Rue de Rivoli till Rue de Bretagne. Men frukta inte! Längs den här gatan finner du nämligen otroligt många godbitar med allt från A.P.C., söta smyckesbutiker, Kenzo, Weekday, & Other Stories till vintagebutiker. Börja dagen med frukost på Les Philosophes som passande nog ligger på Vielle du Temple, och strosa sedan uppåt längs gatan i riktning mot République. Du kommer garanterat ha händerna fulla av fynd när du närmar dig slutet av gatan.

 

Porte de Clignancourt

Porte de Clignancourt
Bild: Paul Bert Serpette

Marknaden i norra Paris, Clignancourt, är en av världens största loppmarknader. I början av marknaden kan det verka som att det mest finns nytillverkade produkter, men tar man sig över motorvägen så hamnar man på den klassiska loppmarknaden. Här kan man finna allt från verkliga dyrgripar som skulle platsa på ett museum till möbler i rokokostil, trasiga, udda kaffekoppar och vackra vintageklänningar.
Loppmarknaden är indelad i fjorton avdelningar. Paul Bert och Serpette har de mest originella och spännande urvalen som är särskilt populära bland arkitekter, designers och konstnärer. Är du mer intresserad av småprylar och den härligt röriga typen av loppis? Gå då till Vernaison, marknadens veteran som lyckats bibehålla gamla tiders charm. Priserna kan vara ganska höga, men det går att pruta. De bästa affärerna görs tidigt på morgonen när nya prylar precis kommit in. Marknaden har öppet året om, lördagar kl. 9–18, söndagar kl. 10–18 och måndagar kl. 11–17.

 

Le Bon Marché, 24 Rue de Sèvres

Le Bon Marche
Bild: Gabriel De La Chapelle / Le Bon Marché

Väster om Seine, mellan Montparnasse och Saint Germain, ligger detta lyxiga varuhus. Här kan du hitta allt från kläder, skor och accessoarer till möbler, böcker, köksredskap och diverse designprylar. Som du kanske förstår är det lätt att timmarna flyger förbi inne på Le Bon Marché. Huvudattraktionen här är dock saluhallen som ligger på entréplan – hit kommer Parisborna för att handla inför middagen. Har du vägarna förbi går det minst lika bra att köpa färdiga rätter till en lunchpicknick att avnjuta i någon av de två parker som ligger på vardera sida av varuhuset. Känner du att du orkar promenera lite längre rekommenderar vi dock att du tar med dig picknicken till den vackra parken Jardin du Luxemburg som ligger i närheten.

 

Merci, 111 Boulevard Beaumarchais

Merci
Bild: Merci

Merci för Merci, är allt vi kan säga. Den här trendiga flervåningsbutiken i nordvästra Marais har förstått hur människor vill shoppa. Med verklig finess har de lyckats samla lyxiga designplagg och namnlösa guldklimpar på ett och samma ställe, och priserna varierar från högt till lågt. Här finns kläder, designprylar, möbler och inredningsdetaljer. I källarvåningen ligger ett café och en köksavdelning där du kan ta en kaffepaus innan du fortsätter sökandet efter allt du någonsin velat ha i denna djungel av underbara ting.

 

”Falafelgatan” Rue des Rosiers

Rue des RosiersBild: Aschaf / Andrea Schaffer / Wikimedia Commons

På Rue des Rosiers kan man strosa och enkelt glömma bort tiden. På den här mysiga gatan huserar både större kedjor som COS och Adidas, men också mindre butiker. Fortsätter man runt i området runt St. Paul finns även en hel del vintage- och second hand-butiker samt fina, lite mer exklusiva butiker. Området är judiskt, vilket innebär att de flesta butikerna har öppet även på söndagar, till skillnad från i resterande Paris. Det man absolut inte får missa då man är i detta område är falafeln. Gatan är i folkmun känd som ”falafelgatan” med anledning av alla de olika falafelrestaurangerna som finns här. Köerna ringlar ut på gatorna och man beställer sin falafel från ett hål i väggen. Bara falafeln gör det värt en tripp hit. Köp med dig och ät i någon av de närliggande parkerna. Är man konstintresserad så ligger även Picasso-museet endast sju minuter härifrån till fots.

Publicerad: