Recept: Leila Lindholms bananbröd

Det finns en anledning till varför bananbröd är ett av de mest eftersökta recepten just nu – det är oslagbart gott och lätt att baka. Vi bad Leila Lindholm om sitt bästa recept på den populära kakan.

Ingredienser

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g valnötter alt. pekannötter
Smör och ströbröd till formen 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.

  3. Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten. Tillsätt sedan äggen.

  4. Blanda de torra ingredienserna med hela nötter (spara några att strö över som dekoration) och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten.

  5. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.

Tips! Om du vill dekorera brödet som på bilden, använd en extra banan och dela på längden. Placera den inre sidan uppåt och grädda kakan enligt anvisning.

Beställ hemleverans från Leilas General Store

Saknar du något till köket hemma? Leilas General Store har allt du kan tänkas behöva för att lyckas med bananbrödet och alla andra kakor du vill baka. Ring vår hemleverans-service så hjälper vi dig att välja rätt redskap och skickar sedan hem din beställning direkt hem till dörren. Läs mer om den kostnadsfria tjänsten här!

Publicerad: