Regeringsgatans blommor tipsar: krukväxter!

Vi bad floristen Jeanette från Regeringsgatans blommor om hjälp att välja ut 5 lättskötta krukväxter som överlever i de allra flesta hem. Vi passade även på att be om lite tips på hur man får blommorna där hemma att verkligen blomstra!

Myrsineträd

Det här är en växt som man odlat fram från Myrtenträd då de är väldigt populära men tyvärr mycket svåra att sköta om. Myrsine kan du däremot placera nästan överallt så länge växten får lite sol under dagen. Vattnas ca 1 gång i veckan och kan formas allt eftersom att den växer sig större.

Aloe Vera

Letar du efter en växt som kräver minimalt med omvårdnad är det en aloe vera du ska satsa på. Ställ den soligt och låt jorden torka ut ordentligt mellan vattningarna – på vintern behöver den nästan inget vatten alls.

Kalatea

En mycket tålig och dekorativ växt som finns i många variationer av färger och mönster på bladen. Eftersom Kalatean inte behöver så mycket solljus är den en växt som du kan placera lite längre in i ett rum. Låt jorden torka upp mellan vattningarna och duscha eller spraya gärna bladen.

Filodendron

Inget fan av Aloe vera? I så fall kanske en lättskött Filodendron är rätt växt att ha i ditt hem. Den vill stå soligt och bli vattnad ca 1 gång i veckan – är det en varm årstid kan det dock behövas lite oftare.

Strelitzia

Stora växter kan verkligen lyfta ett rum med sin härliga grönska! Strelitzian från Regeringsgatans blommor är det självklara valet för dig som har ett ljust rum i behov av mer grönt. Låt jorden torka upp mellan vattningarna.

Vi levererar från Regeringsgatans blommor hem till dig, redan idag! Hemleveransen är helt kostnadsfri – läs mer om den här.

Publicerad: