SDW x KJP: Printshop under Stockholm Design Week

Nästa vecka, den 4-10 februari, är det dags för Stockholm Design Week. På plats i conciergen på plan 3 hos oss i Mood Stockholm, har  KJP under denna vecka en printshop där du kan du trycka din egen officiella Stockholm Design Week-tygpåse.

Silkscreentryck, även kallat serigrafi, är en stencilbaserad process som innebär att man drar bläck över ett finmaskigt nät för att överföra ett motiv eller mönster på en yta.

Denna tryckmetod kan användas på ett antal ytor, däribland annat textilier, papper, trä och akryl. Till skillnad från digitalt tryckt, används silkscreentryck för att skapa lager och djup på ytan, och inte bara platt bild.

Genom att anmäla dig till en workshop under denna vecka, är du med och producerar trycket på din tygpåse. Du får du lära dig grunderna i silkscreentryck och får med dig en egen tygpåse hem.

Hållbarhet är temat och det tillverkas endast så många tygpåsar som kommer användas, för att spara både på material och miljön. Endast vattenbaserad, miljövänlig färg används och tygpåsarna är ekologiska. 

Printshopen är på plats i conciergen på plan 3 under hela Stockholm Design Week, exakta tider nedan.

Måndag-onsdag: 11-12, 13-14, 15-16, 17-18.
Fredag-Söndag: 11-12, 13-14, 15-16, 17-18.

För mer information och bokning av workshop, klicka här.  

Pris: 150 kr (workshopsession inklusive tygpåse)

Det är begränsat antal platser/workshop. Om antalet anmälningar till workshopen understiger 5 personer 72 timmar innan start kan workshopen komma att avbokas och du får då förslag på en annan tid. Notera att du endast kan trycka det officiella Stockholm Design Week 2019-trycket som du ser på bilden. 

 

 

Publicerad: