Semana de Verduras - Grönsaksvecka hos Boqueria

Boqueria hyllar årets vårprimörer genom att mellan den 6-9 maj, ersätta de klassiska spanska tapasrätterna som vanligtvis serveras, med vegetariska rätter i grön tappning.

På menyn denna vecka kommer det bland annat finnas vegetarisk chark, potatis med tryffelsmör i limiterad upplaga, hel broccoli med chili som serveras med yoghurt, koriander, sesam och picklad ingefära samt en grönsaksprovning på ’sparris 3 ways’ då man får smaka vitsparris, grönsparris och den senaste trendhybriden – sparrisbroccoli. För den som endast önskar ta en AW finns 19 olika sorters grönsakstapas att välja på, bland annat baba ganoush, krispig konärtskocka navarra eller avocado, sesam och ponzu.

Temat återfinns även i baren där drinkarna denna vecka är grönsaksinspirerade. Du kan bland annat beställa en Koriander Martini med 36 timmars koriander-infuserad vodka, en Rökt Redsnapper gjord med björskpånsrökt tomatjuice eller en Rödbeta/Salvia med bourbon, citron, rödbeta/salvia juice och skum gjort på den hetaste ersättaren inom vegetarisk kost just nu - aquafaba (kikärtsspad).

Kom och fira vårprimörerna - läs mer och boka ditt bord på Boqueria.se.

 

Publicerad: