Sju svenska varumärken med hållbarhetsfokus öppnar pop-up i MOOD

Den 7 maj öppnar Sustainable pop-up i hos oss i MOOD Stockholm – en helt ny satsning som samlar sju varumärken inom mode, hemtextil, klädvård och smycken med hållbarhet som gemensam nämnare. Bolagen ägs och drivs av svenska entreprenörer som alla arbetar utefter ett tydligt fokus på hållbara arbetssätt och värderingar. Varumärkena är väletablerade online men för flera utgör pop-upen premiären för en fysisk butikslansering. 

Sustainable pop-up är en helt ny satsning som samlar sju svenska varumärken med tydligt hållbarhetsfokus under ett och samma tak - AMIK Studio, The_Wiman, It’s our century, Clean by Sweden/Tvättarket, By Linen, Juniper och 19NO5. Med en fysisk butik får varumärkena, som till största del funnits tillgängliga online, nu möjlighet att möta en ny publik. Bolagens grundare kommer till stor del att bemanna butiken på egen hand för att få ett personligt möte med sina kunder och dra lärdomar. 

- Vi ser verkligen fram emot att äntligen få träffa våra kunder face-to-face! Vi vill skapa en inspirerande plats där alla sju kan berätta sin egen historia samtidigt som det går en röd tråd genom hela butiken, vilket är hållbarhet. Vi kommer även ha föreläsningar och spännande event som utbildar inom ämnet. Stay tuned! säger Amelie Klingspor, grundare av AMIK Studio och projektledare för Sustainable pop-up. 

Sustainable pop-up kommer att rymma hållbart mode genom Amik Studio som erbjuder aftonklänningar handsydda i Italien från tyger som blivit över från varumärken som Gucci, Max Mara och Valentino, The_Wiman som erbjuder möjligheten att långsamt bygga upp en hållbar garderob genom tidlösa plagg i återvunnen ull och IT’S OUR CENTURY som tillverkar tröjor av återvunnen kashmir i unisex-modeller. 

Till hemmet finns bylinens hållbart framtagna linnetextiler och Junipers lakan i 100 % Supima-bomull. Clean by Sweden/Tvättarket tar tvätten till en ny nivå med sitt tvättmedel tillverkat av torkad frukt. På Sustainable pop-up finns även 19NO5s handgjorda smycken inspirerade av en svunnen tid. 

Sustainable pop-up tar plats på plan 3 i MOOD Stockholm till och med början av juli. Klicka här för mer information!  

Publicerad: