Sommarfräscha fötter

Värmen är här och sandalerna åker fram. Nu är det dags att se över dina fötter och unna dig själv lite egentid! På Kronans Apotek finns allt du behöver för att göra en pedikyr hemma – här går vi igenom alla steg för steg.

Gör plats för nytt

1. Börja med att ta bort gammalt nagellack med en acetonfri nagellacksremover (49 kr). Det är viktigt att det här är det första steget så att eventuella rester från removern tvättas bort i nästa steg.

Slappna av, rengör och fila

2. Tappa upp ett fotbad och låt huden på fötterna renas och mjukas upp av CuraFoot medicinskt fotbad (169 kr). Det gör att nästa steg blir mycket lättare! 

3. Använd en dubbelsidig fotfil från Scholl (79,90 kr) och fila bort de hårda delarna på fötterna. Det brukar oftast vara hälen och under den främre delen av foten eftersom de utsätts för mest påfrestningar när vi går och står.

Klipp till och fila igen

4. Klipp naglarna i önskad längd med en nagelklippare (59 kr). Se till att inte klippa alldeles för kort – då kan det göra ont och om du har otur kan du få problem med nageltrång. Se också till att fila (99 kr) till eventuella vassa kanter så du av misstag inte river någon i din närhet.

Återfukta

5. Använd en fet fotsalva (79 kr) och massera in över hela foten. Om du har riktigt torra fötter rekommenderar vi att du använder en fotkur (149 kr) under natten. Är du rädd för att det ska bli kladdigt föreslår vi att du sätter ett par mjuka bomullsstrumpor på fötterna när du ska sova. 

Fixa färgen

6. Sätt lite färg på tillvaron med ett ekologiskt och närproducerat nagellack från Idun (95 kr)! Var noggrann med att torka bort eventuella krämrester från nageln och börja alltid med ett underlack för att undvika missfärgningar. 

Bonustips!

Har du ont om tid och dåligt tålamod? I så fall ska du satsa på exfolierande sockor (229 kr) som du behandlar fötterna med i 90 minuter. Inom några dagar efter användandet trillar din hårda hud på fötterna av. Låter det obehagligt? Det är faktiskt väldigt smidigt, men ha i åtanke att du kanske vill gå med stängda skor under de dagar som huden avlägsnar sig…

Ett annat tips är den multifunktionella fotkrämen Foot Pro (289 kr) som aktivt motverkar förhårdnader och förebygger hälsprickor och fotsvamp. 

Publicerad: