Ljuset som lyser upp Stockholm

Snart tänds ljusbelysningen på flera platser i Stockholms innerstad – däribland Malmskillnadsgatan, Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan. Den 16 november kan du uppleva hur vår huvudstad plötsligt blir lite ljusare igen.

Initiativet #Stockholmsjul startades 2011 i syfte att göra Stockholm till en självklar och attraktiv juldestination. Med målet att fylla Stockholm med värme och ljus har ett antal fastighetsägare, City i Samverkan och Stockholms Stad gått ihop för att bidra.

I belysningen finns 1 miljon LED-ljus och kanske tror du att det innebär en väldigt hög energiförbrukning? Det är faktiskt så att lamporna tillsammans drar lika mycket energi per dag som om 16 Stockholmare skulle baka pepparkakor och lussekatter.

Nu på lördag den 16 november tänds alla platser upp, med start i Kungsträdgården klockan 15.00. 
Här kan du OSA till Facebook-eventet! Bjud gärna in nära och kära som du vill dela upplevelsen med.

Upplev julbelysningen och lär dig mer om Stockholms historia på en guidad ljuspromenad! Läs mer och boka på stockholmsjul.se. De guidade promenaderna är tillgängliga under helger från den 16 november fram till den 31 december. 

Vill du istället uppleva den vackra belysningen på egen hand? Ladda ner en ljuskarta här och planera din ljuspromenad precis så som du vill.

Publicerad: