Tillbringa mer tid i köket under påsken

Leilas General Store är som en sann dröm för dig som älskar att baka och laga mat! Här kan du hitta allt från förkläden, till rivjärn och ätbara dekorationer för cupcakes. Vi har varit där för att ta en närmare titt på utbudet och passade på att fråga Leila om recept som passar perfekt nu till påsk.

Här finns mängder av strössel och andra ätbara dekorationer som tar dina bakverk till nästa nivå!

Varför inte servera ditt mästerverk på ett vackert tårtfat?

Självklart finns alla Leilas populära kokböcker i butiken.

Springformar är perfekta att använda för exempelvis cheesecakes eller när det är svårt att få ut kakan du bakat ur formen.

Förkläden finns i olika färger - för både stora och små bagare!

Ser du något som du saknar hemma? Använd vår nya tjänst och handla hemifrån. Ring oss så plockar vi och levererar dina varor redan samma dag. Läs mer här

Kladdkaka med brynt smör

Ett av Leilas absolut mest populära recept är det på kladdkaka. Det är en kaka som är enkel att baka och har ordentligt med yta att dekorera på. 

Du behöver

50 g smör
½ dl olivolja
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 g mörk choklad 70% av bra kvalitet

Gör så här  

Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn smöret i en kastrull och tillsätt olivolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Servera den sega och kladdiga kladdkakan med nyvispad grädde.

Tänk på att olika ugnar gräddar olika effektivt så därför ska man alltid testa hur kladdig kladdkakan är med en sticka för att få sitt önskade resultat. 

Vill du se en video på när Leila bakar och dekorerar kakan? Då ska du klicka här!

Publicerad: