Vårens mode med vår personal shopper Ariane Aflalo

Ljuset är här och vårens mode har landat i butikerna! Vår personal shopper Ariane Aflalo delar med sig av vårens stora trender, favoriter i butik just nu samt sina personliga tips och stilråd. Set, plagg i linne, scarfs, unika smycken och solglasögon är några av vårens modemåsten som även håller från säsong till säsong och kan varieras beroende på tillfälle. 

Vilka är vårens stora trender enligt dig?

Lila och gult är färgerna som dominerar denna vår. Sedan så är wrap i allt från klänning, till kjol och topp fortfarande väldigt stort. Ballongärm är en stor trend som vi ser allt mer av i butikerna, men den hetaste trenden av alla är nog ändå scarfen. 


Om man ska köpa ett enda plagg i vår - vad ska man satsa på då? 

En scarf eller en wrapblus med ballongärm. Eller om man vill köpa något lite galnare så är chunky sneakers superhett just nu. 


Vad ska man investera i, i vår om man även vill få användning för plagget även i sommar och under hösten?  

Stickat, gärna i lila, är toppen för lite kyligare vårdagar, sommarkvällar samt hösten. Annars så är kavajen fortfarande på tapeten, nu i vår gärna med ett bredare bälte i midjan. Gult är jättetrendigt och det är perfekt att satsa på exempelvis ett bälte i gult om man vill testa trenden men inte riktigt vågar slå på stort eller om man känner att det kanske inte helt är ens färg. 

Vad kan man investera i som man kan få användning för år efter år?

Gillar man färg så är det ett perfekt tillfälle att köpa en mer traditionell väska fast i roligare färg. Slå till på en ATP-väska som finns i olika färger (finns att köpa hos Sthlm Blvd)! Denna säsong så är även pärlor superstort inom smycken, gärna lite större och sprängda. Så det är ett supertillfälle att slå till på något klassiskt som pärlor, fast i en roligare form. Det är ofta sådana accessoarer som man kan använda i flera år. Hållbart, unikt men ändå klassiskt. 


Har du några tips på hur man kan klä upp och ner plagg i vår? Till exempel om du ska gå direkt från kontoret till en aw eller middag och vill förvandla dagsoutfiten till en kvällsoutfit? 

Set är superstort nu så är bara till att slå till på det! Köp en topp och med matchande kjol och använda istället för klänning. Då kan du har kjolen med en t-shirt på jobbet under dagen och sen byta till den tillhörande toppen på kvällen, så är du vips uppklädd som med klänning. 


Alla minns vi hur varmt det var förra våren och sommaren. Har du några tips på fungerande jobboutfits som fungerar på kontoret, om det blir lika varmt i år? 

Linne är en toppenmaterial att ha på sig vid höga temperaturer då det andas väldigt väl samt är lite skrynkligt och har textur naturligt vilket är praktiskt. Satsa på att köpa en linneskjorta och en linnekjol och dra nytta av utility-trenden som vid användande av ett set. Tillsammans blir plaggen som en snygg klänning men de fungerar lika bra separat - skjortan till ett par shorts eller jeans och kjolen till en vanlig t-shirt eller blus. Snyggt, praktiskt, trendigt. 


Har du några favoriter i butik just nu? Kläder, skor, solglasögon, accessoarer?

Helt klart plaggen som jag valt ut till bilderna nedan. 1. Den lila stickade tröjan kommer från Samsøe & Samsøe, den randiga klänningen och det breda bältet från Hobbs. 2. Gula blusen från Rodebjer och skinnkjolen från Twist & Tango som finns att köpa på Sthlm Blvd. 3. Sedan såklart mermaid-spetskjolen från Valerie om man ska gå på bröllop. Den är dock lika cool att rocka som på bilderna till vardags, med sneakers och stickat.

När det kommer till skor så gör J. Lindeberg ett par lagom chunky sneakers med gula detaljer, det kan inte bli mer rätt än så i vår. 

Solglasögon är en given investering inför vårsäsongen! Chloé gör ett par supersöta solglasögon som är hjärtformade och väldigt smickrande för de flesta ansiktsformerna. Fendi gör även ett par mer cleana, runda som finns i lite roligare färger. Solglasögonen finns att köpa på MOOD Details.  

Smycken piffar enkelt upp vilken outfit som helst. Sophie by Sophie som finns att köpa på MOOD Details, har många alternativ och smyckesset som man kan mixa ihop med pärlor. Det är superkul om man vågar mixa och matcha med örhängen. Köper man två set så får man helt plötsligt väldigt många möjliga looks om man väljer att mixa dem.

Scarfen är så het denna säsongen och jag måste slå ett slag för Valeries sidenscarfes i säsongens färger. Ett print i lila och ett i gult som båda är av superkvalitet och kan bäras på många olika sätt. Lite dyrare men så värt att investera i för den modemedvetna som vill behålla och använda scarfen över över tid. Det är ju även ett sådant plagg som är kul att kunna ge vidare senare i livet - en scarf blir aldrig fel eller ur tiden.

 

Publicerad: