Vilken är egentligen världens bästa burgare?

Johan och Ludvig Jureskog har båda två ett gediget förflutet inom restaurangbranschen och startade 2018 burgarstället Jureskogs i MOOD District. Vi frågade bröderna Johan och Ludvig Jureskog vilka som är deras favoritrestauranger när det kommer till hamburgare (om de inte får välja sitt eget ställe). Här har vi har listat några av dem!

Minetta Tavern

Ät en Black Label Burger med karamelliserad lök i briochebröd och alla andra burgare bleknar i jämförelse. Här består burgarna av hängmörat kött av högsta kvalitet!. Det är Pat LaFreida som levererar köttet – en legend för alla burgarälskare. Väl värt ett besök om du har vägarna förbi New York!

Emily's 

I New York ligger restaurangen Emily's, som egentligen är en pizzeria. Det finns faktiskt bara en burgare på menyn! Men god är den. “Emmy burger” innehåller hängmörat kött, deras helt egna hemliga sås, karamelliserad lök, cheddarost och serveras i pretzelbröd. Hamburgaren serveras med pommes frites och cornichoner – i sann amerikansk anda.

Shake Shack

En kedja som alltid levererar “snuskigt goda” burgare i toppklass till ett schysst pris. Det finns restauranger på några platser runt om i världen men de flesta finns i USA, där företaget grundades. 

Bleecker

London-grundade Bleecker är ett ställe att besöka om du inte vill åka över Atlanten för att njuta av en god hamburgare. Köttet kommer från prisvinnande Aubrey Allen Butchers och burgarna har allt från klassiska tillbehör som ost och bacon till bubblande favoriter som blåmögelost.

Flippin’ Burgers

Ett ställe i Stockholm som verkligen lyckats med burgare – förutom Jureskogs – är amerikanskinspirerade Flippin’ Burgers. Du behöver inte åka längre än till Vasastan för att ta del av deras populära burgare. Förvänta dig kö!

Publicerad: