Vårens trender 2024 – fynda vårplaggen second hand

Efter en lång och kall vinter är våren snart här på riktigt och det börjar bli dags att uppdatera garderoben med nya härliga vårplagg. Nina Campioni på Ninas Nuggets i MOOD trendspanar inför våren 2024.

Från att det överdimensionerade modet dominerat kommer nu den markerade midjan tillbaka med stormsteg. En trend som kan stylas på många olika sätt, vare sig du markerar midjan med en skräddad kavaj eller en peplumblus är du helt rätt ute. En vid klänning eller en oversized kavaj kan enkelt uppgraderas med ett skärp för att få till en fin silhuett.

 

– Den markerade midjan kommer vi att se mycket av i vår, både med höga midjor på byxor men även peplumblusar där midjan sticker ut. Det känns väldigt härligt i vår, säger Nina Campioni.

 

90-tals trenden håller ett hårt grepp om modet, något som blir ännu mer tydligt under 2024.

 

– Vi har sett 90-talet ganska länge och det håller i sig. Vi kommer fortsätta att se de magkorta tröjorna, ribbstickat och även ballongkjolen som skapar kul proportioner, säger Nina Campioni.

Trendigaste färgerna 2024

Ljusa färger och pasteller som ljusblått och smörblommegult dominerade på catwalken inför våren 2024. Men en av de största trenderna för året är vitt, framförallt på klänningar i olika former. Från den långa strandklänningen till den korta miniklänningen.

 

Hur rekommenderar du att man stylar den vita klänningen innan det blivit tillräckligt varmt för att gå barbent?

 

– Då tycker jag att man ska styla den vita klänningen med en vid byxa som fladdrar lite. Det blir fint och blir nästan som ett set istället. Generellt tycker jag att det är ett bra knep att bära byxor under klänningen. Det är ett bra och hållbart sätt att förlänga livet på en sommarklänning, tipsar Nina Campioni.

 

Som kontrast till det ljusa och pastelliga kommer vi att se mycket av metallictrenden även fortsättningsvis. Guld, silver och brons är helt rätt både på kläder och accessoarer.

 

– När man väljer accessoarer tycker jag att man kan våga ta ut svängarna lite. Man kan hitta mycket kul second hand som adderar det lilla extra till ens outfit, säger Nina.

Populära plagg i vår

Det finns två specifika plagg som Nina tror kan få ett uppsving till våren 2024.

 

– Capribyxan har synts mycket på catwalken. Den har inte alltid varit så väl mottagen, så det ska bli spännande att se hur det går för den, säger hon.

 

Det andra plagget som spås bli mer och mer populärt är den så kallade förklädesklänningen, som kan stylas på flera olika sätt.

 

– Dels kan man styla förklädesklänningen med en vit krispig skjorta under vilket är väldigt snyggt och lite propert. Men man kan även styla den utan något under. Det ska bli kul att se om folk kommer ta till sig den trenden och styla den lite vågat, säger Nina.

 

Många av vårens trender har varit populära tidigare och går utmärkt att hitta second hand. På Ninas Nuggets finns ett handplockat utbud av pre loved-mode som kan bli dina nästa garderobshjältar.

 

– Hos oss har vi gjort ett urval åt dig, och har kunnig personal. Om man ska på second hand-safari är det bra att hålla sig till sin shoppinglista, annars kan det kännas lite lätt övermäktigt, tipsar Nina Campioni.

Nina Campionis bästa tips när du shoppar second hand

  • Kolla på kvaliteten så att allt är helt och rent och fräscht.
  • Ha gott om tid så att du har tid att hitta det du letar efter.
  • Håll dig till en lista med saker du letar efter.
  • Leta efter plagg som bara blir finare med åren. Läder, som till exempel skinnjackor, är utmärkt att shoppa second hand.
  • Leta efter kul festplagg. Istället för att köpa nåt nytt till festen – köp något gammalt till festen!

Shopping i MOOD