Sommarens herrmode 2024

Herrkläder sommaren 2024

I MOOD finns ett stort utbud av exklusivt och trendigt mode för män. Hos oss hittar du allt från välsittande kostymer till kvalitetsskor och herrmode från välkända varumärken. Ariane Aflalo, personal shopper i MOOD, guidar till sommarens stora trender.

Våren och sommaren 2024 är det neutrala färger som gäller, både på dam- och herrsidan. Olika nyanser av beige, vitt, brunt och till viss del även grönt är kulörerna du ska satsa på i år.

– Om det är någon färg som man ska satsa på, utöver det neutrala, så är det salvia eller eukalyptusgrönt. Jag skulle inte säga att det är en klassisk sommarfärg, men i år kommer vi att se mer av de tonerna, säger Ariane Aflalo.

De sobra färgerna och de klassiska snitten som trendar gör den här säsongen till ett utmärkt tillfälle att satsa på plagg som kommer att kunna användas en lång tid framöver.

– Överlag är modet klassiskt just nu. De här färgerna kommer att passa in i hösten och det kommer att hålla sig aktuellt länge. Därför tycker jag att det är en bra sommar att investera i något som är lite exklusivare, säger Ariane.

Trendiga material sommaren 2024

Herrmodet har utvecklats under de senaste åren, med större tonvikt på detaljer inom material, accessoarer och snitt. Denna säsong är byxor med en något högre midja och vida ben särskilt trendiga. När det gäller överdelar är traditionella material alltid ett säkert val, men detta år erbjuder ännu större variation. Ariane har exempelvis valt ut flera kortärmade skjortor med en luftig, virkad känsla, från bland annat J Lindeberg, som du hittar hos STHLM BLVD.

– En virkad skjorta fungerar superbra att ha på en beach club, men är lika snygg att bära med ett par finare byxor till middagen. Om man ska köpa något nytt i sommar tycker jag definitivt att det är något man ska satsa på, säger Ariane.

För den som är på jakt efter en ny kostym är det framförallt linne du ska satsa på, enligt Ariane. Hos STHLM BLVD finns flera snygga linnekostymer från bland annat Tiger of Sweden, till exempel i en trendig grön nyans.

– Om man ska köpa en ny kostym så vill jag slå ett slag för linne. Det är en bra investering att göra i år. Man kan matcha kavajen och byxan isär eller tillsammans. En linnebyxa är också jättesnyggt att bära tillsammans med den virkade skjortan, säger hon.

Sandfärgade byxor och vit skjorta - sommarmode herr
Byxor och skjorta från J Lindeberg
Kläder för herr i beige toner.
Beige toner trendar

Vår och sommar-skor för herr 2024

Hos Myrqvist hittar du kvalitetsskor till ett bättre pris. Alla skor är designade i Sverige för att passa den skandinaviska estetiken och produceras i Portugal av erfarna skotillverkare. Här finns ett stort urval av skor till våren och sommaren, från sneakers till loafers och sandaler.
– Myrqvist har en nyare loafer som är en hybrid av en sneaker och en loafer, det blir en lite finare sko som samtidigt är bekväm, och som funkar lika bra i stan som på resan, säger Ariane.

I MOOD hittar du även Singular Society, Samsoe Samsoe och Suitsupply som har ett stort utbud av herrmode. Välkommen!