Queen of Licorice pop up 4/12-4/1

Skönhetsprodukter och wellbeing baserad på lakritsrot

Från och med den 4 december hittar du pop up:en Queen of Licorice i MOOD.  Queen of Licorice skapar skönhets- och hälsoprodukter med lakritsrot som bas. Med inspiration från hur lakrits används som läkeväxt och medicinalväxt runtom i världen har grundaren Elisabeth Johansson tagit fram en SPA-serie med hudvårdsprodukter med hjälp av ört-terapeuten Lisen Sundgren.  Elisabeth sitter i juryn i de båda prestigefulla tävlingarna Årets kock och Årets konditor och Hela Sverige bakar, har skrivit tre böcker om lakrits och vunnit guld i konditoriklassen i Matlagnings-OS. 

 

Queen of Licorice är en SPA- och hudvårdsserie baserad på naturlig lakritsrot. Alla produkter har en kompletterande, speciellt utvald ingrediens som stöttar lakritsens verkan och dessutom ger en lyxig doft.

 

Lakritsrot har många hälsosamma egenskaper både invärtes och utvärtes. Elisabeth blev fascinerad av hur mycket det finns dokumenterat om hur den använts som medicin i kinesisk naturmedicin, indiska ayurveda och även i mellanösterns hamam och hon bestämde sig tidigt för att hon ville göra något som var hälsosamt med lakrits.

 

Här i Skandinavien är det vanligast att vi använder lakrits som medicin invärtes i exempelvis hostmedicin men i Asien används den även utvärtes och finns som aktiv ingrediens i många hudvårdspreparat eftersom den är antiinflammatorisk och läkande, och då många av de vanligaste hudproblem som vi har är just inflammatoriska.

 

Efter det att ha skrivit tre böcker om lakrits och jobbat med lakrits i många år så ju mer jag lärde mig om lakritsroten, ju mer intresserad blev jag av den som läkeört och medicinal växt, säger Elisabeth.

 

I Queen of Licorice originalsortiment finns bland annat lakrits- och eukalyptustvål, schampo och conditioner med läkande tea tree och eteriska oljor som stärker hårbotten, mjukgörande body wash och body lotion med uppfriskande bergamott samt massage och body oil med uppiggande rosmarin och pepparmynta. I pop up:en kan du även köpa doftljus med lakrits, kashmir, lakrits bergamott, doftpinnar med lakrits, bergamott samt limited edition-produkter i form av lakritste och ekologiskt godis.

 

Du hittar pop up:en på plan 2 bredvid rulltrappan till och med 4 januari 2024.