Roy Fares på MR Cake på Regeringsgatan.

MR Cake öppnar nytt i Moodkvarteret

Nu öppnar äntligen Roy Fares omtyckta café MR Cake i MOOD-kvarteret. Caféet blir det självklara stället för frukost, fika och brunch på Regeringsgatan. Och ja, den omtalade red velvet-croissanten finns så klart på menyn.

Sedan starten 2017 har MR Cake blivit en favoritdestination för fikasugna i Stockholm och Göteborg. Nu öppnar prisbelönte konditorn Roy Fares sitt tredje café på Regeringsgatan i MOOD-kvarteret.

Svensk fika möter maffiga amerikanska bakverk

Tanken att starta något eget väcktes under Roy Fares resor till USA när han jobbade med sina kokböcker, som till stor del är inspirerade av amerikanska bakverk. Det färgstarka konceptet med red velvet-croissanter, tårtor och semmelcronuts på menyn, blev snabbt en succé.

 

– På MR Cake möter amerikanska bakverk svensk traditionell fika, men med en twist, säger han.

 

På det nya caféet finns ett stort sortiment med allt från cheesecakes till pannkakor, fräscha sallader och matiga mackor. MR Cake är lika bra att besöka för fika som frukost, lunch eller brunch.

 

– Vi vill att folk ska kunna vara här från morgon till kväll. Från frukostmöten, till att köpa fika till jobbet, och för att äta lunch. Vi hoppas att vi kan skapa en härlig paus i folks vardag, säger Roy.

Frukost från MR Cake på Regeringsgatan
Konditorn Roy Fares på sitt café MR Cake i Mood-kvarteret.

MR Cake bjuder in till det lilla extra

På MR Cake kan man förvänta sig det lilla extra. Den varma och inbjudande atmosfären gör besöket till en upplevelse, alla dagar i veckan. I lokalen kommer du även få möjlighet att se produktionen på nära håll i det öppna köket.

 

– På MR Cake är det en härlig energi och ett buzz. Vi vill att det ska kännas som ett riktigt gotteland när man kommer in. Inredningen är lite som en smällkaramell. Vi är inte ett vanligt beige café, varken i personlighet eller i våra produkter. Vi gillar att sticka ut och det är härligt att få sätta lite färg på vardagen, säger Roy.

 

MR Cake har även ett brett sortiment av godsaker som egentillverkade praliner, strössel, kolor och mycket mer att köpa med sig hem. Dessutom kan du få allting fint förpackat i presentaskar.

 

Caféet har cirka 85 sittplatser och det går givetvis att köpa med sig maten och bakverken take away.

 

Du hittar MR Cake på Regeringsgatan 57.

Red Velvet Croissant på MR Cake i Mood
Interiör MR Cake i Moodkvarteret